Over Ecografkist

Ik, Christiaan van Hemert, ben de maker van deze grafkisten. Mijn bedrijf is gevestigd in Oude Pekela.

Christiaan van Hemert

Christiaan van Hemert

Alles aan de kist wordt door mij persoonlijk gedaan. Ik hanteer net zo makkelijk de zaag als de naaimachine. De afwisseling van de verschillende werkzaamheden maakt het voor mij tot een fijn product om aan te werken.

Ik probeer zo efficiënt mogelijk te werk te gaan zodat het een ecologisch product wordt.

Wat is ecologisch?

Ecologisch is: milieuvriendelijk, zo min mogelijk belastend of vervuilend voor het milieu. Dus geen gefineerd MDF gebruiken vol chemische lijmen maar een eenvoudige kist gemaakt van een eerlijke plank hout.

Ik gebruik hout van Europese bodem en zoek dit zelf uit bij de houtzagerij om kleur en structuur te beoordelen. Vervolgens probeer ik het hout zo te zagen dat er zo min mogelijk verloren gaat. Daarom kan er wel eens een knoestgat in de kist zitten of een andere oneffenheid. Het in elkaar zetten van de kist gebeurt zonder chemische lijm, slechts met schroeven en waar nodig natuurlijke lijm. De kist wordt niet met een lak afgewerkt zodat het natuurlijke gevoel blijft. Leg uw hand maar eens op de kist: puur natuur!

De bekleding is van ongebleekt katoen om het milieu zo min mogelijk te belasten. Het kussen is gevuld met houtkrullen, een bijproduct uit mijn werkplaats.